Pust ud bog

Pust ud

Guide til unge i en stresset verden

Af Maja Vain Gilbert

Udgives d. 11. august 2023 på Dansk Psykologisk Forlag.

199,00 kr.

159,20 kr. ekskl. moms

Guide til unge i en stresset verden. Der er op- og nedture til alle. Men det kan godt blive lidt lettere at håndtere – og der er mange gode veje for dig at gå.

Forstå dig selv,  og find din egen vej.

Tanker og følelser hænger sammen. Tanker holder os fast i følelserne og forlænger dem – særligt de negative. Overtænkning, selvkritik og negative spiraler. Følelserne løber af med os, og de er både kloge, tilfældige, vigtige og forstyrrende. Sådan er livet. Men det gælder om at sortere i følelserne, lytte til nogle og lukke ørerne for andre. Rumme dem.

Der er en masse ting, man burde hele tiden: Se godt ud, træne, have mange venner, feste, tjene penge og få gode karakterer. Samfundets idéer om unges liv og præstationer kan give stress og pres. Men du kan lære at være kritisk overfor kravene, håndtere dem og finde ind til dine egne værdier.

Don’t get me wrong. Ungdommen har altid været et svært sted i livet. Der er op- og nedture til alle. Men det kan godt blive lidt lettere at håndtere – og der er mange gode veje for dig at gå. PUST UD! er første skridt.

 Maja Vain Gilbert
Ungdomspsykolog

“Denne her bog har jeg skrevet i mit hoved rigtig mange gange, før den endelig blev nedfældet.
Det er SÅ vigtigt for mig at fortælle unge derude, at langt de fleste svære oplevelser er normale, og at ingen skal være bange for sig selv.
Vi kan virkelig komme langt i livet ved at lære balancen mellem at rumme og acceptere vores til tider syrede psyke, og samtidig vide hvornår vi skal steppe op og arbejde på os selv.
Det er nok den gave, jeg allerhelst vil give.”

Andre siger:

Skal du have en med?